XIV. Mosonmagyaróvári Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny
2010. április 09–11

Alig három héttel a szolnoki verseny után ismét egy nagyon várt kiállításra utaztunk a klub társakkal.Az idei Mosonshow-ra pénteken délelőtt elindultunk, hogy minél több idő legyen az élmények begyűjtésére a vasárnapi haza indulásig. Már az oda úton megalapoztuk a jó hangulatot. Az előzetes terveknek megfelelően a szombati nap volt a „börzés” nap amelyen igyekeztünk minden fontos tételt megvásárolni amit az előzetesen elkészített listánk tartalmazott. Szerencsére a helyszín változatlan maradt és az árusok kínálatával sem volt gond.Most is sláger volt az Eduard cég standja amelynél sorban állással kezdtük a napot. Többek között maketteket, festékeket, tömítő anyagokat, műgyanta feljavítókat vásároltunk és jókat beszélgettünk a barátokkal és ismerősökkel egy-egy sör mellett.

A vasárnap reggel eligazítással indult ahol a zsűrizéssel kapcsolatos tudnivalókra hívták fel a figyelmünket a szervezők. Három kategóriában is kaptunk felkérést zsűrizésre, amelyet örömmel vállaltunk el.A verseny munkák elbírálása után még volt időnk az egész kiállítást alaposabban megnézni és visszamenni a vásárra, hogy beszerezzünk még néhány fontos portékát... Számtalan fotót készítettünk a kiállított alkotásokról és ismét megállapíthattuk, hogy nem véletlenül lett európai hírű ez a rendezvény!

Délután fáradtan és kiürült pénztárcával indultunk haza és arra gondoltunk,hogy még egy évet kell várnunk arra, hogy ismét itt lehessünk ezen a rendezvényen, a barátaink – a makettezők – között!

Nagyon jó volt ez a hétvége! Köszönjük a rendezőknek, hogy szeretettel fogadtak minket és gratulálunk Nekik, hogy ismét ilyen színvonalas versenyt és kiállítást sikerült létrehozniuk! Találkozzunk jövőre is!

A fotókat készítették:
Butsi István
Kovács László
Zöldág István
A csoport képet Varjasi András készítette.

Zépisti