ZIS-3

ZIS-3
  • Építő: Göcs László
  • Építés kezdete: 2009. február
  • Gyártó: Zvezda
  • Méretarány: 1:35

Régi nagy vágyam volt, hogy valami üteget, vagy ágyút rakjak össze, és a minap jártam az áruházban a párommal nézelődni, és nézegettem, méregettem ,majd megkaptam tőle... :).

A makettről anyit, hogy szerintem elég jók a kidolgozások, nagyon minimális a sorja. az illesztésekkel sincs gond, nincs sok alkatrész, és ami a legjobb, 3 figurával adják ( ahogy a dobozon lévő illusztrációs rajzon látható), na és ebbe a nagy VilágVálságra való tekintettel nézve olcsó is (mindössze 1860Ft). Szeretném egy kiskompozícióba helyezni, havas terepen...majd kiderül...


Második nap is nekifogtam az építésnek. Lassan kész is a váz, mivel nem is sok alkatrész van. Az emberkék testtartása is az illusztrációhoz igazodik. A Juhász Zoli makettező barátom adott még tavaly egy fahasábot, hogy majd jó lesz az valami talapzatnak. Hát ez az idő most eljött, és végre megcsinálhatom az első havas terepemet:), titokban még egy szép fenyőfát is tervezek, de ez majd kiderül...  ( az a kis hókezdeményezés még egy korábbi próbálkozás volt)

A havas retep egyenlőre nem jött össze, majd próbálkozom később. Úgy döntöttem más terepet fogok választani, egy városi(macskaköves) út lesz az alap, és rajta ez a kis dioráma kompozíció.

Végre volt egy kis időm, és elkezdtem a macskaköveket készíteni és tervezni az utcajelenetet. A macsakakövek száradás  után keményedő gyurmából vannak (művészellátó boltból, 800Ft 300g):


Szürke pasztelkrétával megfestettem a járdát és a köveket (ami már kész van), lassan kezd kialakulni az elképzelésem. Enyhén koszolást csináltam okkersárga pasztelkértával: