Mig-21MF

Mig-21MF
  • Építő: Zöldág István
  • Építés kezdete: 2006. ősz
  • Gyártó: Academy
  • Méretarány: 1:48

Ezt a makettemet 2006 őszén kezdtem el építeni és 2007 júniusában készült el. Sajnos egy ujj törés miatt kettő hónapig állt a munka ,ezért is nyúlt ilyen hosszúra az építés.Maga a makett összességében szép kidolgozású,kisebb-nagyobb pontatlanságokkal.Ezek részbeni orvoslására beépítettem az F.M. Details műgyanta fülkéjét és az Eduard fotómaratását.

A matricák a H.A.D. terméke.A maratás segítségével feljavítottam a futóaknákat,pitotcsövet.Lecserélésre kerültek az IFF anntennák,futóakna ajtók és a törzsfélapok valamint a póttartály szárnyai.A kabin feljavító műgyantából(kabinteknő,oldal konzolok,katapult kivető sínje,műszerfal,célzó berendezés,katapult ülés) és maratott lemezből áll(műszerfal,katapult ülés alkatrészei,kabintető keret) és szépen kifestve nagyon szép és élethű eredményt érhető el vele.

Igazság szerint a verseny szintű eredmény eléréséhez a gép gerincét és a főfutó aknák feletti dudorokat is át kellene alakítani,hogy megfeleljen az MF típusváltozatnak.Én erre nem vállalkoztam  de így is mutatós lett a végeredmény.Vigyázat, a futószárak túl hosszúak ezért le kell őket rövidíteni!Sajnos az F.M. kabinját már nem lehet kapni de az  Eduard vagy más cég termékével helyettesíthető.Érdemes az interneten kutakodni a lehetőségek után.

Annak, aki nem akar ennyi plusz munkát belefektetni az építésbe,érdemes megvárnia az Eduard vadonatúj makettjét amelyet jövő őszre ígérnek a cseh mesterek! 

Zöldág (Sutyi) István