Cikkek - Építések

 • North American F-51D Mustang
  North American F-51D Mustang
  Az egész úgy kezdődött, hogy a 2013-as Mosonshow-n, dél előtt nem sokkal körbe szaladtam a kiállítórész emeleti börzén, gondoltam hátha valami „last minute” akcióba futok. Így is lett egy lengyel árus kínálta 1:144-es termékeit, köztük a Mustang Dual combót. Az ára nagyon baráti volt, így meg is vettem.
 • Vége a dalnak… - Focke-Wulf Fw 190D-9 Stab II./JG 6
  Vége a dalnak… - Focke-Wulf Fw 190D-9 Stab II./JG 6
  „Addig nincs vége, amíg a kövér hölgy énekel” – tartja a mondás, a tárgyalt időben azonban már az öltözőben tartózkodott. 1945 májusában az egykoron legyőzhetetlen Jagdwaffe már letette a fegyvert. Nem sok maradt ugyan, de a maradék technikailag fejlett gép nagyon is érdekelte a lassan egymással szembeforduló szövetségeseket.
 • Messerschmitt Bf-109 F-4/b, Magyar Királyi Honvéd Légierő, V-+08.
  Messerschmitt Bf-109 F-4/b, Magyar Királyi Honvéd Légierő, V-+08.
  A történet főszereplője különleges gép számomra, a kedvenc magyar Messzerem. Az orosz fronton harcolt, kőkemény hideg marta oldalát, így szolgálta a magyar fiúkat, akik megnyergelték a németektől (románoktól) kapott csodaszép vonalvezetésű vadászgépet.
 • Short run, avagy a kis-széria diszkrét bája - A PCM FW 190 A-1 makettjének építése
  Short run, avagy a kis-széria diszkrét bája - A PCM FW 190 A-1 makettjének építése
  Első ’32-es építésem – a két évtizeddel ezelőtti próbálkozások után – a Hasegawa FW 190 A-5-e volt. Nem tagadom, mire végeztem, a „rövidorrú Fóka” már jobban tetszett a nagyobb méretarányban, mint ’48-ban. Készítettem később egy A-8-at is, de szerettem volna egy igazán korai változatot.
 • Dornier Do217N-1
  Dornier Do217N-1
  Jópár éve, hogy a makettinfo internetes fórumon valaki ehhez a maketthez keresett kabintető alkatrészt. Gyerekként én is megépítettem ezt a kitet, de az évek során kölönböző festékpróbák, panelvonal karcolások tesztalanyává silányult, így a kérésnek könnyű szívvel áltam a szolgálatába, és lepattintottam a szükséges alkatrészt.
 • Arado Ar234B-2
  Arado Ar234B-2
  2004-ben nagy érdeklődéssel vártam, hogy beszerezhessem a makettet. 1:48-as méretarányban már nagyon hiányzott egy újszerszámos Ar234 makett, és Japán gyártótól csak csodát vártam.
 • „172 Luftsiege” - Messerschmitt Bf 109 G-2, 9./JG 52, Pitomnyik, 1942. szeptember 15. Oblt. Herrmann Graf
  „172 Luftsiege” - Messerschmitt Bf 109 G-2, 9./JG 52, Pitomnyik, 1942. szeptember 15. Oblt. Herrmann Graf
  Mi késztet egy kiskompozíció elkészítésére? Mindig más. Olykor évekig érlelődik egy gondolat, máskor egy szituáció szúr szemet, néha egy gép különleges festése. Esetleg a pilóta személye. S, ha valaki Hermann Graf-ot örökíti meg, – azt a pilótát, aki a világon elsőként ért el 200 légigyőzelmet –, mi másra gondolhatna a kívülálló, mint ez utóbbira?
 • North American T-6G Texan
  North American T-6G Texan
  Ezzel a felkiáltással ültem le az Italeri készletéhez január harmadikán.Amolyan kikapcsolódásnak szántam ezt az építést,gyors befejezéssel... A gép eredetije,a North American T-6 kétüléses haladó gyakorló gép ,melyet hivatalosan Texan- nak neveznek de a pilóták számára leginkább Harvardként vált ismertté.
 • F-15E Strike Eagle
  F-15E Strike Eagle
  Ezt a makettemet 2008 júniusától egészen decemberig építettem. Néhány rézmaratott alkatrész is beépítésre került amelyek az Eduard szettjéről származnak.
 • Mig-21MF
  Mig-21MF
  Ezt a makettemet 2006 őszén kezdtem el építeni és 2007 júniusában készült el. Sajnos egy ujj törés miatt kettő hónapig állt a munka ,ezért is nyúlt ilyen hosszúra az építés.